Met trots melden wij dat Karsten International haar BRC certificatie behaald heeft. We zijn uitgebreid gecontroleerd op allerlei facetten binnen de organisatie en ver daarbuiten. Onze eindscore? Het hoogst haalbare, namelijk een AA Grade! Een dergelijk hoge beoordeling behaal je natuurlijk niet zomaar, daar gaat wel enige voorbereiding aan vooraf.

BRC staat voor British Retail Consortium en is sinds 2003 beroepsvereniging voor distributeurs en hebben specifieke normen vastgesteld om kwaliteit te garanderen. BRC zet een standaard voor de kwaliteitsprocessen in de gehele toeleveringsketen, productveiligheid en wettelijke compliance. Dit draagt bij aan ons kwaliteitsmanagementsysteem en de hoge kwaliteit van onze producten.

De BRC certificatie wordt door een derde onafhankelijke partij uitgevoerd. Hierbij gaat een inspecteur langs alle afdelingen binnen de organisatie en kijkt hij zelfs naar productie en vervoer. De toetsing vindt plaats over meer dan 300 punten. Om de beste score te behalen mag je bij 5 of minder punten opmerkingen hebben. Wij hadden er slechts 2! Een uitstekend resultaat.

 




Het wereldwijd erkende BRC certificaat betekent erkenning voor de kwaliteit die we leveren en onze tomeloze inzet richting zowel retailers als hun consumenten om iedereen tevreden te stellen. Dat begint natuurlijk al in de fabriek en bij product development. Vanaf de start van een cyclus moet de kwaliteit van het product gewaarborgd worden. Vervolgens wordt er natuurlijk gekeken naar packaging en sales. Eindigend met aftersales, want de klant staat natuurlijk voorop!

 

Naast de bevestiging dat Karsten International zeer goed bezig is vragen steeds meer retailers om deze certificatie. Ook voor hen is het een bevestiging dat ze met een betrouwbare partner zaken doen.