background
Geschiedenis

Karsten International opent zijn tweede kantoor in China! Dit keer in Guangzhou.

2022

showroom remalux

Karsten international neemt Remalux over.

2021

In 2019 vieren we de opening van ons gloednieuwe kantoor in Amsterdam West.

2019

De officiële opening van ons kantoor in Zhuhai, China!

2019

2019 begint heel positief: We ontvangen onze BRC Certificering!

2019

Eind 2018 openen we ons eerste kantoor in China.

2018

Halverwege 2018 betrekken we ons nieuwe en verbeterde kantoor!

2018

In 2018 hebben we onze eerste expositie. We promoten onze producten op de Goodies beurs in Duitsland.

2018

Karsten International neemt veel nieuwe mensen aan. Met al die jonge en ambitieuze specialisten kunnen we onze partners nog beter helpen dan voorheen.

2017

KreaDoe beurs 3DandprintWe promoten ons merk 3Dandprint op de KreaDoe beurs in Utrecht. Alle leeftijden zijn aanwezig op onze stand, het is een groot succes!

2017

Karsten International verkrijgt het BSCI (Business Social Compliance Initiative) lidmaatschap. Dit initiatief is gericht op het continu verbeteren van de sociale prestaties van leveranciers, waardoor uiteindelijk de arbeidsomstandigheden in fabrieken over de hele wereld worden verbeterd.

2017

Karsten International wint de Star of Sales award voor de belangrijkste partner van Ninestar, een van onze fabrikanten. Jason Wang, de oprichter van Ninestar group, reikt de prijs uit.

2016

In 2016 beginnen we onze eigen online shops, waardoor we de consument rechtstreeks kunnen bereiken. Consumenten kunnen hun navullingen online kopen en we kunnen promoties doen en klantenservice aanbieden. Voor onze partners is dit een extra service die zij zelf niet hoeven af te handelen.

2016

Karsten International bestaat 10 jaar! Om deze mijlpaal te vieren, gaan we met het hele team een weekend naar de Ardennen.

2016

Karsten International passeert een nieuwe grens! We breiden ons verkoopteam uit om ons te concentreren op de Franse markt.

2015

Karsten International breidt zijn assortiment alternatieve cartridges uit vanwege nieuwe partners zoals Coolblue, BCC en Action.

2014

We starten met online product branding voor onze inkt merken Pixeljet, Inkline en Ink&Print, evenals voor BioRight, ons biologisch schoonmaakmerk.

2013

Na 3 jaar van stabiliteit, bereiken we in 2013 een omzetgroei van 34%, met meer dan 3 miljoen consumenteneenheden!

2013

Onze nieuwste productgroep kantoorbenodigdheden laat een sterke toename zien van het marktaandeel in Nederland. Online retail begint ook een belangrijkere rol te spelen, wat nieuwe kansen voor ons betekent.

2012

Karsten International verhuist naar een nieuw kantoor in Amsterdam Noord. Met het dynamische en industriële design is dit kantoor een perfecte match voor Karsten International.

2011

Inkline inktcartridges2009 is het jaar waarin Karsten International internationaal gaat. Omdat we onze omzet drie jaar op rij verdubbelen, breiden we onze verkoopmarkt uit naar Belgische retailers. Verdere uitbreiding van productgroepen betekent dat Karsten International nu ook in kantoorartikelen handelt, te beginnen met inktpatronen voor printers.

2009

Karsten International breidt uit! Omdat wij leveren aan 85% van alle supermarkten in Nederland, worden ook apotheken en non-food retailers toegevoegd aan het klantenbestand.

2008

Cleaning productsNieuwe fabrikanten worden gevonden in het Verre Oosten die nieuwe zakelijke mogelijkheden creëren voor het bedrijf. Steeds meer klanten vragen om een breder scala aan producten, wat resulteert in de uitbreiding van productgroepen van persoonlijke verzorging tot huishoudelijke reinigingsproducten.

2007

Karsten International is opgericht door Peter Karsten in Oosterblokker tijdens zijn studie aan de Hogeschool van Alkmaar. Het bedrijf ontstaat uit de overname van Trida Bonsai B.V., een bedrijf dat vanaf 1981 is gespecialiseerd in de distributie van persoonlijke verzorgingsproducten. Trida Bonsai richt zich voornamelijk op zeep, tandpasta, shampoo, badschuim, vloeibare zeep, gezichtsverzorgingsproducten en huidcrème. Door de jaren heen ontstaat een uitgebreid Europees netwerk van kleine tot grote klanten. Trida Bonsai begint met de levering van producten aan humanitaire organisaties, een initiatief dat Karsten International omarmt en voortzet.

2006

Laten we geschiedenis schrijven

Samen schrijven we geschiedenis. We kunnen innovatieve producten op de markt brengen en succesvol zijn. Ben jij klaar voor deze uitdaging? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contact ons

Overschiestraat 63
1062 XD Amsterdam
Nederland

Op de hoogte blijven?