showroom remalux

Karsten International heeft per 26 maart 2021 de internationale handelsfirma Remalux overgenomen. Door de krachten van de twee handelsbedrijven te bundelen, ontstaat een solide groep die haar klanten op een nog breder spectrum aan non-food producten kan bedienen. De bedrijven en bijhorende merken behouden hun eigen identiteit en blijven als zelfstandige entiteiten opereren.

In 1984 richtte marktkoopman Richard Keukelaar zijn bedrijf Remalux op. In de jaren die volgden, bouwde hij de firma uit van een binnenlands bedrijf tot een internationaal georiënteerde groothandel met directe import vanuit het Verre Oosten. Na jarenlange groei besloot Keukelaar in 2017 te willen terugtreden. Samen met het MKB Fonds ging de ondernemer op zoek naar een opvolger om de ingezette koers van Remalux voort te zetten. Deze is gevonden in handelsbedrijf Karsten International, waar Peter Karsten met ingang van 29 maart 2021 de leiding op zich heeft genomen.

De afgelopen 36 jaar heeft Remalux een groot en divers assortiment aan producten en merken opgebouwd. Met het samenvoegen van de bedrijven zijn er, naast het bundelen van alle kennis op het gebied van non-food consumentenproducten, vooral ook op logistiek vlak veel schaalvoordelen te behalen voor de klanten van beide handelsbedrijven. Daarbij kan onder andere gedacht worden aan kostenbesparing op warehouses en efficiënte zee- en wegtransport.

Beide bedrijven blijven hun werkzaamheden in de huidige structuur voorzetten. Daarnaast behouden de handelsbedrijven ieder hun eigen identiteit en eigen merken. Voor het klantportfolio zal er, behalve de schaalvoordelen en kostenbesparingen, weinig merkbaar zijn van de overname.