background

We care

De zakelijke beslissingen van vandaag kunnen een positieve impact hebben op morgen. Nu consumenten steeds bewuster worden, zullen bedrijven met een gelijkgestemde visie op alle vlakken profiteren. We selecteren onze partners zorgvuldig op basis van hun ethiek in eerlijke handels- en arbeidsomstandigheden. Daarom vragen we fabrikanten te voldoen aan internationale normen en certificeringen zoals BSCI en RSPO.

Sociaal

Gemeenschappen vormen de kern van elke samenleving en daarom geven we veel om onze sociale verantwoordelijkheid.

Management

In al onze acties en transacties doen we er alles aan binnen onze macht om duurzaamheid te waarborgen.

Milieu

We proberen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Daarom werken we alleen met partners die daar hetzelfde over denken.

background

Wij streven naar een gezondere toekomst

Social compliance

Als lid van het business social compliance initiative (BSCI) krijgen we een gedragscode voor social compliance. Met behulp van de BSCI zorgen we voor een ethische werkomgeving en duurzaamheid binnen de productielocaties van onze leveranciers. Door middel van onafhankelijke audits die uitgevoerd worden door de BSCI proberen we er voor te zorgen dat onze leveranciers voldoen aan belangrijke vereisten voor werknemers en het milieu.

  • Veilige arbeidsomstandigheden
  • Vrijheid van werk
  • Preventie van kinderarbeid
  • Nauwkeurige loon- en werkurenregistraties
  • Geen ernstige milieuvervuiling

Kwaliteitscontrole: BRC-gecertificeerd

De kwaliteitsmanager van Karsten International richt zich volledig op het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van onze producten. Karsten International is BRC- gecertificeerd, wat betekent dat onze producten voldoen aan de kwaliteitsnormen in de hele supply chain, productveiligheid en wettelijke naleving. Jaarlijks worden wij uitgebreid gecontroleerd en beoordeeld met de hoogst haalbare score. Dit betekent erkenning voor de kwaliteit die we leveren en onze inzet voor zowel retailers als hun consumenten om iedereen tevreden te stellen.

Zeer zorgwekkende Stoffen (SVCH)

Bij Karsten International proberen we altijd het werken met gevaarlijke stoffen en het gebruik van deze stoffen in onze producten te vermijden. We vragen onze leveranciers op te letten om geen zorgwekkende stoffen (SVCH) te gebruiken of er mee te werken, zoals aangegeven door The European Chemical Agency (ECHA).

Tijdens ons selectieproces om de perfecte leverancier te vinden houden we hier rekening mee. In veel gevallen zijn er meerdere leveranciers om uit te kiezen. In dat geval selecteren we alleen leveranciers die geen SVHC gebruiken.

Verpakking

Verpakken is een verspilling, maar omdat het nodig is voor de bescherming van het product, waarom zouden we het dan niet duurzaam verpakken? Waar mogelijk gebruiken we biologisch afbreekbare materialen om ervoor te zorgen dat de verpakking altijd op een milieuvriendelijke manier kan worden afgevoerd.

RSPO

Roundtable of Sustainable Palm Oil is een organisatie die de groei en het gebruik van duurzame palmolie producten bevordert door middel van geloofwaardige wereldwijde normen. Omdat we duurzaam geproduceerde palmolie gebruiken als ingrediënt in veel van onze producten, zijn onze fabrikanten RSPO gecertificeerd.

background

We geven om het milieu en om arbeidsomstandigheden

Vragen?

Heb je vragen of suggesties, of wil je graag meer leren over sociale verantwoordelijkheid? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Contact ons

Overschiestraat 63
1062 XD Amsterdam
Nederland

Op de hoogte blijven?