Product Financiën

Wij dragen zorg voor uw financiële zorgen

Als het gaat om internationale handel, kunnen financiële aspecten een bron van zorg worden voor zowel de fabrikant als de retailer, in het bijzonder met betrekking tot betalingstermijnen. Karsten International verlicht deze zorgen door de rol van financieel partner aan te nemen, evenals uw logistieke en service partner. Betalingstermijnen kunnen daarom aangehouden worden, waardoor een nauwere band tussen fabrikant en retailer mogelijk is.

Valuta & grondstoffen

In nauwe samenwerking met onze AFM-geregistreerde valutamakelaar kunnen wij direct handelen op de financiële markt met de top 30 banken. Wij kunnen valuta wisselen tegen de beste koersen en valutarisico’s beperken door de wisselkoers vast te zetten in valutatermijncontracten.

Omdat bepaalde grondstoffen een instabiele waarde hebben, hebben wij ook de mogelijkheid te handelen in grondstoffen. Dit zorgt voor meer stabiliteit in eindproductprijzen.

Creëer meer mogelijkheden

U wilt toegevoegde waarde creëren met uw speciale ontwerp of uw unieke product, maar uw werkgever heeft geen budget voor initiële investeringen. Wij kunnen zorgen voor investeringen in injectiemallen of drukplaten in de productprijs.

Warehousing

Een grote voorraad kan een molensteen om de nek zijn. Wij zijn een handelaar die de voorraad bezitten en financieren tot de klant deze koopt.