Product Logistiek

Van A naar B. Uw betrouwbare logistieke partner

U heeft de garantie nodig dat uw producten op tijd en zonder vertraging hun eindbestemming bereiken. Karsten International verzorgt uw verzendingen vanuit elke haven buiten Europa tot elke haven binnen Europa, voornamelijk Rotterdam. De container wordt dan gelost in een van onze magazijnen, ofwel ons hoofdmagazijn in Enkhuizen voor West-Europa of in Nottingham voor de Engelse markt. Vanuit het magazijn worden de producten in kleine of grote aantallen naar de klanten toe gedistribueerd. Naast volledige pallets kunnen wij ook per laag of per omdoos leveren. Afhankelijk van het volume en de rotatie van een product bepalen wij de meest efficiënte wijze van levering.

Geautomatiseerde fysieke distributie. Essentieel in efficiënte logistiek

EDI

Als onze klant bieden wij u de mogelijkheid uw en ons systeem aan elkaar te koppelen met een volledig geïntegreerde Electronic Data Interchange. Dit bespaart kosten voor beide partijen en voorkomt misverstanden. Klantverzoeken worden direct in ons EDI systeem ingevoerd, zodat uw bestelling vrijwel direct naar ons magazijn verstuurd kan worden. Orderbevestigingen, vrachtbrieven en facturen worden digitaal verstuurd naar de verantwoordelijke partners.

SSCC

Tegenwoordig gebruiken steeds meer retailers SSCC (Serial Shipping Container Code) voor het veilig volgen van hun producten. Elke verzendeenheid krijg een unieke barcode met alle productinformatie, zoals batchnummer, houdbaarheidsdatum en inhoud. Deze informatie vereenvoudigt het traceren naar de productiebatch.

GS1 DAS Data Pool

Als geregistreerd retailer kunnen wij u eenvoudig voorzien van alle benodigde productinformatie door publicatie in de GS1 DAS Data Pool. Dit biedt directe voordelen, zoals de mogelijkheid tot het snel en efficiënt importeren van artikelgegevens volgens de GS1-normen.

Supply Chain Management

Ons logistiek systeem, Microsoft Dynamics NAV, bevat geavanceerde software die het mogelijk maakt de vraag tot op zeven variabelen te plannen. Naast vele andere voordelen stelt dit systeem ons team in staat productieorders ruim van tevoren te plaatsen om continue levering aan onze klanten te garanderen.